Zoeken in deze blog

vrijdag 1 oktober 2021

Blogging voor kunstenaars

Blogging voor kunstenaars

Blogging voor kunstenaars

 

    Een goed blog is een prima manier om jezelf te presenteren;

    Met een blog kun je een band opbouwen met je lezers die op een andere manier lastiger te bereiken is;

    Een blog bijhouden kost veel tijd, maar is uit te besteden.Wat is blogging?

Bloggen is zoiets als een eigen periodiek publiceren. Zoals een krant dagelijks of wekelijks gepubliceerd wordt, schrijf je alles wat je maar kwijt wilt op je weblog of kortweg blog. Beide termen worden door elkaar gebruikt. En het schrijven op je blog doe je met een zekere regelmaat. Op een blog zien we artikelen terug, verhalen, tekeningen, foto's, video's, vlogs enzovoort.

Bijhouden van je blog valt vaak tegen

Een blog heeft twee grote uitdagingen waar het in de praktijk nog al eens op stuk loopt. Zo is de eerste uitdaging om met een hoge frequentie relevant materiaal te vervaardigen om op het weblog te plaatsen. Heel veel bloggers lopen hier op stuk.

Lezers trekken en vasthouden kan lastig zijn

De tweede uitdaging is het aantrekken en vasthouden van lezers. Niets is meer ontmoedigend dan een weblog dat we voor 4 lezers zitten te schrijven. Een valkuil hierbij is dat een weblog moet groeien. Niet alleen moeten we het zelf blijven promoten, het is ook nodig dat we het promoten volhouden. Regelmaat is bij blogs heel belangrijk. Kwaliteit spreekt voor zich. Afwisseling in het materiaal dat we plaatsen zorgt voor nieuwsgierigheid.

Ondersteunen met social media kan helpen

Het verdient aanbeveling om een weblog of website te ondersteunen door vermelding op allerlei sociale media, waar we dan een korte reclame maken voor een nieuw artikel op ons weblog. Ook een goede vindbaarheid met zoekmachines, zoals Google is van groot belang. Dit zorgt voor zogenaamd "organisch verkeer" ofwel bezoekers die van buitenaf binnenkomen, omdat Google je blog heeft aangeraden, omdat daar belangrijke informatie te vinden is. En bezoekers waar we zelf geen moeite voor moeten doen zijn nooit weg, nietwaar?   

Een goed weblog is een kostbaar bezit

Een actueel weblog is voor een bedrijf of zelfstandig ondernemer als bijvoorbeeld een kunstenaar een kostbaar, waardevol bezit. Maar het opbouwen kost heel veel tijd. Het moet niet onderschat worden. Met name het opbouwen van een stabiel klantenbestand is lastig.

Tips voor vasthouden van je lezers

Regelmatig een cadeautje geven kan daarbij helpen. Zeker als dat cadeautje ook weer bijdraagt aan een positief imago van de schrijver, dan wel uitgever van het weblog. 

Een ander hulpmiddel is het werken met een quiz, spelletjes, zoekplaatjes, zoeken naar verborgen codes en dergelijke. Hiermee kun je klanten lokken en vasthouden. 

Beginnen met een blog is zeker te overwegen

Zie je mogelijkheden om regelmatig met nieuwe en interessante onderwerpen te komen, dan is het beheren van een weblog zeker te overwegen.

Besteed het bijhouden van je weblog uit

Heb je onregelmatig tijd om zelf materiaal voor een weblog te maken, overweeg dan de inzet van een ghostwriter. Je geeft die ghostwriter een aantal trefwoorden en een korte beschrijving van wat je hebben wilt en je krijgt een artikel voor je blog retour. Uiteraard tegen een kleine betaling. Ook daarvoor heeft team Jetje mogelijkheden die elders op dit weblog terug te vinden zijn.

En hoe nu verder?

 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten