Zoeken in deze blog

zondag 3 oktober 2021

Visionstatement voor kunstenaars

Visionstatement voor kunstenaars    Een visionstatement schrijven dwingt je tot nadenken over je verdere plannen en toekomst, voor jezelf en je klanten;

    Een visionstatement is een belangrijk document bij je zichtbaarheid en branding. Het hebben van een visionstatement komt beslist professioneel over;

    Hoewel een visionstatement een vrij persoonlijk document is, is het maken ervan goed uit te besteden.

Jetje verdiept zich in een missionstatement

Wat is een visionstatement

In een visionstatement leg je vast hoe je tegen de toekomst van jezelf en je bedrijf aan kijkt. Of tegen je carrière als kunstenaar. Voor mensen die je een opdracht willen verstrekken kan het heel interessant zijn hoe je jezelf verder wilt gaan ontwikkelen. Maar het is ook een goede oefening voor jezelf die je dwingt om zaken op een rijtje te zetten.

Een visionstatement maken dwingt je tot nadenken

Maar het schrijven van een visionstatement dwingt je zelf ook, om over je toekomst en je visie op de toekomst in het algemeen na te denken. Veel mensen gaan er van uit, dat ze wel zien zullen hoe de toekomst zich ontwikkelt. En de rest geloven ze allemaal wel. Nu is het voorspellen van de toekomst iets dat niet veel mensen gegeven is. En niemand zal daarom verwachten dat jij dat wel kunt. Nee, het gaat om verwachtingen en ieder normaal mens begrijpt wel dat verwachtingen vaak maar gedeeltelijk en soms zelfs helemaal niet uit zullen komen. Je hebt ook te maken met externe ontwikkelingen waar je geen enkele invloed op uit kunt oefenen.

Een visionstatement is belangrijk

Maar omdat je toch niet in de toekomst kunt kijken, laten veel mensen hun visionstatement maar zitten. Men neemt gewoon de moeite niet om er over na te denken, laat staan verwachtingen te formuleren om daarmee een goede richting voor de toekomst uit te zetten. 

Dat wordt anders als je die toekomst toch daadwerkelijk gaat beschrijven. Dan moet je toch echt goed over allerlei verwachtingen en uitgangspunten nadenken en er een uitspraak over doen. 

Bezit van een visionstatement komt professioneel over

Trouwens, zaken als het formuleren van een visionstatement doet je wel professioneel overkomen. Wat je imago en zichtbaarheid zeker goed zal doen.

Het goed leesbaar en duidelijk uitleggen van je visie is dan de volgende stap en dat is dan ook een stap die veel kunstenaars toch uitbesteden. Het kan ook best lastig zijn om alles goed te verwoorden.

Hoe nu verder?

 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten