Zoeken in deze blog

vrijdag 1 oktober 2021

Hergebruik van content voor kunstenaars

Hergebruik van content voor kunstenaars


    Content maken kost veel tijd;

    Hergebruik en aanpassen van content is vaak goed mogelijk en biedt veel mogelijkheden;

    Ook herschrijven van content is goed uit te besteden.

Hergebruik van content is vaak mogelijk

Goede content is steeds opnieuw in te zetten

Er zijn dus vele manieren om een boodschap of verhaal vast te leggen. Er zijn ook een groot aantal kanalen op internet ter beschikking om die boodschap of dat verhaal uit te dragen.

Brede dekking kost heel veel tijd

Willen we tot een brede dekking van al die kanalen komen, dan vraagt dat dus om een enorme hoeveelheid materiaal. Veel te veel materiaal zelfs en dus moeten we kijken of we daar een oplossing voor kunnen vinden. En die oplossing is er. Dus dat scheelt al weer.

Hergebruik is de beste oplossing

De oplossing is namelijk te vinden in hergebruik. Dat kan vele vormen aannemen. Bijvoorbeeld het herschrijven van een bestaand artikel (van onszelf natuurlijk) zonder het inhoudelijk te veranderen. Want twee keer hetzelfde artikel op een ander medium plaatsen kan problemen met Google gaan geven. Google accepteert dat namelijk niet. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook een artikel opsplitsen in tips, die wel elders te plaatsen zijn. We kunnen een artikel voorlezen voor een vlog of zonder beeld voor een podcast. Kortom, we kunnen content op veel manieren plaatsen.

Hergebruik kost je veel minder tijd

Natuurlijk is het hergebruiken van content veel minder tijdrovend dan steeds nieuwe content te schrijven, met alle onderzoek en dergelijke dat daarvoor nodig is. Dat zal wel duidelijk zijn. Maar desondanks is het ook handig als je het herschrijven aan iemand uit kunt besteden, zodat je zelf door kunt gaan met je werk als kunstenaar.

En hoe nu verder? 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten