Zoeken in deze blog

vrijdag 1 oktober 2021

e-Boeken voor kunstenaars

e-Boeken voor kunstenaars

 

    Met e-boeken kun je goed je kwaliteiten laten zien, op verschillende gebieden;

    Boeken, dus ook e-boeken geven voldoende ruimte om een onderwerp uit te diepen en van verschillende kanten te benaderen;

    Uitprinten is bij e-boeken altijd mogelijk. Zelf doen kan, maar er zijn ook print- en copyshops, die dit voor je kunnen regelen.


e-boeken schrijven vraagt veel denkwerk

e-Boeken, simpel en noodzakelijk voor elke kunstenaar

Een aantal jaren geleden gingen velen er van uit dat de tijd van het gewone boek voorbij was en dat iedereen over zou stappen op het digitale boek, ofwel het e-boek. Dit is echter maar voor een deel waarheid geworden. Natuurlijk zijn veel boeken alleen maar digitaal te krijgen, maar dat zijn dan in het algemeen gespecialiseerde werken die in een kleine groep gebruikt worden. Denk aan handleidingen, gebruiksaanwijzingen en manuals van technische apparatuur. Ook bij teksten die snel verouderen kan een digitale uitgave heel nuttig zijn.

Ook papieren boeken hebben duidelijke voordelen 

Maar veel mensen lezen graag in bed of bij de open haard. En dan is lezen van een minimaal beeldschermpje van een smartphone niet prettig. Een groot computerscherm werkt al beter, maar dat heeft ook niet iedereen naast zijn bed of haardkachel staan. En dan komt al snel het papieren boek weer in zicht. Waarschijnlijk zal er voor beide verschijningsvormen van boeken wel een markt blijven bestaan.

e-Boeken zijn ideale weggevers

Dat e-boeken voor kunstenaars handig zijn lijkt logisch. Een leuke weggever voor bezoekers van je atelier, je expositie in de galerie en dergelijke kan heel aantrekkelijk zijn. Een dun (of dik?) boek met je biografie is handig voor mensen die graag meer weten over de kunstenaar wiens schilderij boven de bank hangt.

Het schrijven van meerdere boeken valt helemaal op

Een overzicht van de kunstwerken die je tot nu toe gemaakt hebt is gemakkelijk op te zetten en is uitbreidbaar als er nieuwe kunst aan toegevoegd moet worden. Kortom, eigenlijk moet je als kunstenaar over een aantal e-boeken beschikken. Iemand die ze op papier wil hebben, die laat ze dan zelf maar even printen. Copyshops en dergelijke winkels hebben daar ook de nodige mogelijkheden voor.

Onderwerpen om mee op te vallen

In de kunstboekjes en handleidingen zijn er volop onderwerpen te bedenken, waar je flink mee op kunt vallen. Ga er een uurtje voor zitten en je hebt tientallen onderwerpen. Wil je liever kunst maken dan een boek te gaan schrijven? Lever dan je idee en ondersteunend materiaal aan bij een ghostwriter. Ook Team Jetje kan je tegen een redelijke vergoeding helpen bij het schrijven van een dergelijk boek. 

Natuurlijk, het kost wat investering, maar die ga je straks dik terugverdienen. De kost gaat voor de baat uit, wordt er vaak gezegd en zeker hier in de beeldende kunst is dat uitermate waar.
De lezers van je boek zullen nooit merken, dat je het uitbesteed hebt. Trouwens, je denkt toch niet dat al die sporters en politici die met een eigen boek komen, dat boek zelf geschreven hebben? Vrijwel al dat soort boeken wordt door ghostwriters geschreven.  

Voorlichten zonder reclame

Ook een e-boek moet geen opdringerige reclame gaan krijgen. Een korte levensloop van de schrijver kan uiteraard, maar daar moet het dan wel bij blijven. Een goed boek is overtuigend genoeg dat het loont om je eens wat verder in de kwaliteiten van de auteur te gaan verdiepen.

Omzetten van e-boeken

e-Boeken lenen zich er ook goed voor om ze om te zetten in podcasts of vlogs. Ook kun je er uittreksels uit maken, samenvattingen schrijven, een zelfstandig bruikbare mindmap van maken en noem maar op. Dat alles is dan ook wel als content in te zetten.

Een investering in e-boeken verdient zich terug

Het mag duidelijk zijn dat het bezit van een aantal e-boeken zeer loont voor een kunstenaar en het is nauwelijks een probleem om er aan te komen. Een ghostwriter helpt je graag verder.


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten