Zoeken in deze blog

zondag 3 oktober 2021

Elevatorpitch voor kunstenaars

Best lastig, zo'n elevatorpitch schrijven

Elevatorpitch voor kunstenaars

 

    Een goede elevatorpitch is een geweldig bezit om te hebben;

    Het gebruik van een elevatorpitch gaat aanzienlijk verder dan alleen het gebruik in liften;

    Een goede elevatorpitch zorgt voor vasthouden van een eerste contact.

Wat is een elevatorpitch?

Een zogenaamde elevatorpitch houden is een techniek, waarbij je in maximaal 30 seconden alles van belang vertelt over jezelf en je bezigheden aan een wildvreemde, die dus totaal niet weet wie jij bent.

Een elevatorpitch is juist voor kunstenaars van groot belang

En zeker voor kunstenaars die op willen vallen is een elevatorpitch van belang. Je vertelt daar in waarom jouw werk opvalt en wat er voor de toekomst van je werk te verwachten valt. Vertel waarom je het maakt, want wat je precies maakt moet je laten zien. Dat lukt niet in 30 seconden, dus zorg voor een kaartje met je website en dergelijke er op.

Waar komt de term elevatorpitch vandaan?

De term elevatorpitch komt van vreemdelingen die samen in een lift staan. Je hebt dan maar een korte tijd om een ander te vertellen wat je kwijt wilt. Het is de tijd die je in de lift staat. Het is de tijd die jouw elevatorpitch mag duren.

Zorg voor een vervolg op je ontmoeting

Bij voorkeur kun je ook nog een vervolg geven aan de ontmoeting, waar je deze elevatorpitch hebt gebruikt. Dan is je moeite in elk geval voorlopig niet voor niets geweest. Dat betekent wel dat je bijvoorbeeld een visitekaartje moet kunnen overhandigen, als de andere partij geïnteresseerd is. Het is trouwens altijd van belang om er standaard een aantal bij je te hebben.

Bij een netwerkbijeenkomst kun je eigenlijk niet zonder elevatorpitch

Natuurlijk is de elevatorpitch niet alleen bedoeld voor liften. Dat is meer een soort vergelijking om het beeldend te houden, maar het hebben van een goede elevatorpitch is heel waardevol bij netwerkbijeenkomsten en dergelijke. Daar MOET je gewoon over een goede pitch beschikken.

Zelf maken van een elevatorpitch is goed te doen

Voor het maken van een goede elevatorpitch bestaan boeken en korte workshops. Die kunnen heel behulpzaam zijn als je zelf aan de gang wilt.

Uitbesteden van het maken van je pitch is ook mogelijk

En het is natuurlijk altijd mogelijk om het maken van een dergelijke pitch uit te besteden. Dan weet je zeker dat je het onderste uit de kan haalt. Inderdaad, dat vraagt een kleine investering, maar het bezit van een goede elevatorpitch kan heel waardevol zijn en dan verdient die investering zich snel genoeg terug.

En hoe nu verder?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten