Zoeken in deze blog

zondag 3 oktober 2021

Landingspagina's voor kunstenaars

Jetje schrijft de antwoorden op

 

Landingspagina's voor kunstenaars


    Een goede landingspagina is de belangrijkste pagina van elke website waar mee geadverteerd wordt;

    Een landingspagina zorgt voor een warm welkom van de bezoeker en laat die zich direct thuisvoelen;

    Een landingspagina voorkomt dat een bezoeker gaat zoeken en dwalen op je website wat alleen maar irritatie op zal wekken.

Wat is een landingspagina?

Je kent het wel. Je komt op een advertentie die je wel interessant lijkt. Je klikt op de weblink die in de advertentie staat en komt ergens op een website terecht. Maar wat nu de associatie is met de advertentie is vaak een raadsel. Je dacht een beschrijving van bijvoorbeeld één of ander product te krijgen en in plaats daarvan krijg je een algemene bedrijfspagina. Lastig en omdat je geen zin hebt om je er verder in te verdiepen, ga je weer terug naar waar je vandaan kwam. Of je klikt op iets anders dat de aandacht trekt. In alle gevallen is het zonde van het geld dat in de verder waardeloze advertentie gestoken is.

Een landingspagina werkt één op één samen met een link of advertentie

Een landingspagina voorkomt dit. Die past naadloos aan bij de advertentie. Als iemand op de advertentie klikt, dan komt hij of zij op de landingspagina terecht die speciaal ontworpen is om bezoekers te ontvangen.

Begroet de bezoeker!

Net als in de echte wereld wordt de bezoeker enthousiast begroet. De relatie met de advertentie waar hij vandaan kwam is direct duidelijk en laat verder geen vragen open. En dan moet de bezoeker verder in de richting die wij willen. Bijvoorbeeld verdere informatie vragen over ons product. Of nog beter, het product aankopen. Of inschrijven op onze mailinglijst, zodat we een mailing kunnen sturen om de klant nog enthousiaster te krijgen.

Een landingspagina is heel belangrijk, maar is specialistenwerk

Het maken van een goede landingspagina is dus nog niet zo eenvoudig. Je mag wel zeggen dat het specialistisch werk is. De bezoeker moet zich direct welkom voelen. Hij moet direct thuis zijn en vertrouwen hebben dat hij wel heel goed terecht gekomen is.

Een landingspagina kan ook naast je bestaande website staan

Een landingspagina kan onderdeel zijn van je website, maar strikt noodzakelijk is dat niet. De pagina kan ook elders staan, zeker als je een groot aantal landingspagina's hebt, die samenwerken met een flink aantal advertenties. Sommige bedrijven schrijven niet alleen je landingspagina, maar verzorgen ook nog eens de plaatsing op internet. In dat geval kun je deze landingspagina's ook gebruiken om bijvoorbeeld naar je profiel op social media te gaan.

Kortom, een goede landingspagina is een waardevol bezit voor iedereen, die via het internet iets wil verkopen of een eerste contact wil leggen.

En hoe nu verder?

 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten