Zoeken in deze blog

zondag 3 oktober 2021

Shoutcards voor kunstenaars

Shoutcards voor kunstenaars

    Shoutcards zijn een vrij onbekende contentvorm. Dat geeft kansen;

    Met wat grafische kennis, wat tekensoftware en wat fantasie zijn shoutcards uitstekend zelf te maken;

    Een shoutcard zorgt er voor dat je opvalt en niet alleen op social media. Ook in real life kun je er plezier van hebben.

Met shoutcards kun je leuke dingen doen

Wat zijn shoutcards?


Shoutcards zijn grappig en effectief, maar je komt ze maar zelden tegen. Het zijn kaarten, die ergens bij een beurs of expositie neergelegd worden. Of ze worden uitgedeeld met als doel om op te vallen. Wil je dat doel bereiken, dan zullen je kaarten (de shoutcards) in eerste instantie zelf goed op moeten vallen. Maar je kunt er meer mee doen dan ze alleen maar uitdelen.

Er zijn meerdere toepassingen voor shoutcards

Een andere toepassing van shoutcards is het gebruik op websites, in email, in sociale media en dergelijke. Ook daar kan een shoutcard prima werken om op te vallen. Op social media zijn ze heel geschikt om aandacht te trekken voor een boodschap die je aan je volgers kwijt wil. 

Shoutcards op netwerkbijeenkomsten

Ze worden ook wel eens rondgedeeld op netwerkbijeenkomsten en dergelijke. Dan zijn shoutcards vooral bedoeld om het ijs te breken en een prima onderwerp te geven om een gesprek te starten. Dat kan heel bijzondere effecten geven, zeker als er een flink aantal shoutcards volkomen willekeurig aan mensen wordt uitgedeeld.

Shoutcards kun je prima zelf maken

Een shoutcard vraagt niet alleen wat kennis van het werken met teksten en het effect daarvan, maar vraagt ook om wat kennis van grafische technieken en mogelijk nog wat grafisch inzicht. Het gaat niet alleen om de boodschap die de shoutcard uitdraagt, maar het oog wil ook wel eens wat anders, nietwaar? Dus laat je fantasie de vrije loop. Kijk eens bij de voorbeelden die hier te vinden zijn en gebruik die als inspiratiebron. Je zult eens zien hoe snel je een hoeveelheid spetterende shoutcards hebt aangelegd. 

Afronden van het maakproces

Je print de shoutcards met een aantal tegelijk (bijvoorbeeld vier op A4 formaat) op minimaal 250 grams papier op elke kleurenprinter of laat ze even printen bij de print- of copyshop in je eigen omgeving. Nog even afsnijden of knippen en succes met je shoutcards is verzekerd. Is je kaart echt een succes, dan kun je ze voordelig via internet laten printen door gespecialiseerde bedrijven. Google weet meer.

Hoe nu verder?


 

Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten